Skip to main content

Heleen Versprille

Heleen schrijft professionele teksten voor opdrachtgevers. Denk aan teksten die online gebruikt worden voor websites, nieuwsbrieven, blogberichten en sociale media.

Webteksten

Goede webteksten zijn onmisbaar. De meeste bezoekers van je website scannen de inhoud van je pagina, blog of artikel voordat ze echt gaan lezen. Als je bezoeker niet in één oogopslag vindt waarnaar hij op zoek is, ben je ‘m kwijt. De tekst moet dus snel antwoord geven op de vragen van je lezer en gemakkelijk vindbaar zijn.

Het schrijven van webteksten is echt een vak apart. Zorg voor teksten die concreet, aantrekkelijk en scanbaar zijn. Zet de belangrijkste informatie vooraan, maak gebruik van (tussen)koppen, een duidelijke alinea-indeling en een goede lay-out.

SEO

SEO betekent zoekmachine-optimalisatie. Met behulp van verschillende technieken kunnen we ervoor zorgen dat een website goed gevonden wordt in zoekmachines als Google. Een deskundige webdesigner bouwt een website die technisch goed in elkaar steekt, en bovendien overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. Ook op je tablet of smartphone.

Unieke en actuele content (teksten, foto’s, film) maakt een website onderscheidend en aantrekkelijk. En de tekst? Met relevante paginatitels, goede koppen, duidelijke omschrijvingen (meta descriptions), zoekwoorden (keywords), buttons en linkjes vergroot je de vindbaarheid van een website.

Tekstschrijven, zelf doen of uitbesteden?

Heb je weinig tijd of vind je het lastig om zelf teksten te schrijven? Schakel dan een tekstschrijver in die je hierbij kan helpen. Een professionele tekstschrijver kan een diversiteit aan teksten leveren geschikt voor o.a. websites, nieuwsbrieven, blogartikelen en persberichten. En als je zelf al iets op papier hebt gezet, kan je terecht bij een tekstschrijver voor een redigeerklus of de laatste check.

En? Hoe is het met jou?

Wil je meer informatie over het laten schrijven van webteksten of gewoon eens sparren met Heleen over de mogelijkheden?