Technisch & inhoudelijk onderhoud

Zonder technisch onderhoud is het niet de vraag of uw website gehackt gaat worden, maar wanneer!

Websites & Onderhoud

Voor elk bedrijf is een website een laagdrempelige manier om potentiële klanten te interesseren voor zijn producten of diensten. Maar door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden en moderne technologie, maak je van de website een effectief verlengstuk van jouw onderneming waarmee je klanten dag en nacht online van dienst kunt zijn.

Bluepoint eCommerce helpt je hier graag bij. Wij hebben veel ervaring in het bedenken, ontwikkelen en onderhouden van websites en webwinkels. Bedrijven en ondernemers die hier zelf niet de benodigde tijd of kennis voor hebben, staan wij bij met praktische hulp, ondersteuning en advies. Met onze inzet nemen wij hen een hoop werk en zorgen uit handen.

1 - Technisch onderhoud

Jouw website is geschreven met de programmeertaal PHP. Door HTML5 communiceert de website met (verschillende versies) webbrowsers zoals Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, FireFox, Opera, Safari, etc.

De vormgeving, het design, kleuren en lettertypen worden bepaald door CSS. En ook de server(s) van de webhoster bevat software. Al die verschillende typen software moeten goed met elkaar kunnen blijven samenwerken.

Achter de schermen houden wij alle updates goed in de gaten. We voeren ze uit zodra dat nodig is. Veiligheidsupdates worden doorgaans binnen 24 tot 48 uur verwerkt. Daar heb je geen omkijken naar.

Updates


Definitie ‘update’:
vernieuwde of geactualiseerde versie

Een update wordt meestal uitgebracht om ontoelaatbare tekortkomingen, zoals bugs (programmeerfoutjes) of beveiligingsrisico’s te herstellen of om een klein deel van het programma te wijzigen. Updates worden ook uitgebracht om de goede samenwerking met andere software te bevorderen. Updates komen regelmatig beschikbaar.
Met een technisch onderhoud abonnement of webmaster overeenkomst verwerken we automatisch alle noodzakelijke updates!
Updates zijn meestal te herkennen aan het feit dat het tweede getal van het versienummer met 1 verhoogd wordt. Bijvoorbeeld van 1.1 naar 1.2 of zoals bij Joomla van 3.8.11 naar 3.8.12

Upgraden


Definitie ‘upgrade’:
op een hoger niveau brengen

Een upgrade brengt grotere veranderingen met zich mee zoals volledig nieuwe functionaliteiten en een nieuwe gebruikers interface. Bij een upgrade verhoogt normaal het eerste getal van het versienummer en wordt het tweede getal terug op 0 gezet. Bijvoorbeeld van 1.5 naar 2.0 of zoals bij Joomla van 3.x naar 4.x (Tweede helft 2019)
Upgrades zijn arbeidsintensief omdat o.a. goed gekeken moet worden naar alle componenten, extensies en design van een website.
Als uw website een upgrade nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u een Joomla 2.x website heeft of omdat uw website ouder is dan 3 jaar is het wellicht tijd voor een nieuwe.
"If you think it's expensive to hire a professional to do the job, wait until you hire an amateur"

2 - Inhoudelijk onderhoud

Een fris uiterlijk, actuele informatie, toevoegingen in de teksten of recente foto’s. Met inhoudelijk onderhoud houden we jouw website helemaal up to date. Om een website aantrekkelijk en interessant te houden voor de bezoekers is het nodig om de inhoud regelmatig te vernieuwen. Daarbij komt dat een goed onderhouden en actuele website online beter vindbaar is.

In de praktijk blijkt dat wij als webmasters vaker aan de websites van onze klanten denken dan zij zelf doen. Begrijpelijk, want ondernemers hebben het al druk genoeg met hun eigen zaken. Daarnaast heeft niet iedereen ervaring met SEO (zoekmachineoptimalisatie), Photoshop, Rich Snippets en andere internettoepassingen. Wij wel. Wij zorgen ervoor dat de juiste informatie op de juiste plaats terechtkomt. Hiermee helpen wij onze klanten bij het continu verbeteren van hun website.

Strippenkaart

Websites realiseren wij op maat, het inhoudelijk onderhoud voeren we uit naar behoefte. Heb je geen tijd of zin om zelf je website up to date te houden? Wij helpen je hier graag bij. Stuur ons jouw berichten, nieuwe teksten of afbeeldingen zodat wij die snel kunnen verwerken en plaatsen op de website. De benodigde tijd wordt door ons bijgehouden in een handig overzicht, ook voor jou inzichtelijk.
Jij bepaalt zelf de omvang van de strippenkaart en betaalt alleen voor de tijd die wij daadwerkelijk aan jouw website hebben besteed.
Een aparte offerte of factuur voor ieder klein klusje is niet nodig, en nog belangrijker: we blijven altijd binnen budget!

NIEUW! Lowbudget webpakket

Niet elke ondernemer heeft een ingewikkelde website op maat nodig, met allerlei toeters en bellen. Soms heb je een website maar tijdelijk nodig of volstaat een eenvoudige uitvoering. Wij ontwikkelen deze websites natuurlijk wel met een solide basis waarbij het altijd mogelijk blijft om in de toekomst verder uit te breiden.